Fémszerkezet gyártás és építés

Fém lépcsők, korlátok

A fém lépcsőknek számos megjelenési formáját választhatjuk. Kérhetünk zártszelvényből hegesztett vagy hajlított lépcsőt, esetleg a hagyományos stílust kedvelők kovácsolt vasból, vagy az úgynevezett lebegő lépcsőt, amely azt a látszatot kelti, hogy a lépcsőfokok egyenesen a falból állnak ki.
A jelenleg széles körben elterjedt industrial stílus kedvelőinek különösen jó választás lehet egy modern megjelenésű acél, vagy egyéb fémből készült megoldás.
Fémkorlátok esetében több anyag közül is választhatunk, leggyakrabban az alumíniumra, a rozsdamentes acélra és a vasra esik a választás. Az alumínium korlát talán a legelterjedtebb a három közül, tekintve hogy a legkedvezőbb áron kaphatunk meg egy hosszú távon kitartó minőséget.

A fémszerkezetű lépcsők biztonságosak és strapabíróak, időjárásállóak, ellenállnak akár a földrengésnek is, nem repednek el, közel 100%-os stabilitással bírnak. Egy beton vagy fa szerkezethez képest egy megfelelően rögzített fémszerkezetű lépcsőnek igen csekély a leszakadási lehetősége, az alkotóelemek általában hegesztéssel vagy túlméretezett csavarokkal vannak rögzítve egymáshoz. Egyszerűen szerelhetők és nem szükséges évente újrafesteni őket. A fémfelületek közös jellemzője, hogy megfelelő korrózió elleni védelemmel hosszú évtizedekkel számolhatunk az élettartamukat tekintve, mind a beltéri, mind a kültéri lépcsők és korlátok esetén.